Fråga tandläkaren

Värmlands härligaste tandläkare

Det är få som kopplar ihop ”njutningsfull egentid” med ett besök i tandläkarstolen. I Värmland gör tandläkarna sitt bästa för att få besöket att vara lugnt och behagligt för patienterna.

Bor man i Värmland så känner man väl till Sola i Karlstad. Sola hette egentligen Eva-Lisa och var från början värdshusflicka. Med ett leende och gott humör serverade hon gästerna på ett värdshus i Karlstad. Av stadens befolkning och kringresande fick hon smeknamnet ”Sola” då hon lyste upp tillvaron för gästerna.

Hade man smeknamnet Sola som Eva-Lisa hade, kan man föreställa sig att Sola hade ett härligt leende med fina tänder. Detta även om tandläkaryrket inte var så utspritt i Värmland under 1700- och 1800-talet. På den tiden kunde vilken kvacksalvare som helst kalla sig tandläkare. Idag krävs det en mångårig utbildning på universitetsnivå för att få tandläkarlegitimation.

Tandläkaren jobbar för patientens bästa

Idag kan dagens moderna tandläkare i Värmland hjälpa sina patienter att få ett riktigt Sola-leende. Att tryggt och lugnt lägga sig i tandläkarstolen och veta att man är i trygga händer är a och o. Det spelar ingen roll om man är på en rutinkontroll eller ska utföra någon behandling, tandläkaren jobbar för att patienten ska vara trygg. Det tandläkaren eftersträvar är att patienten ska ha en god och bra munhälsa.

Tandläkaryrket har utvecklats enormt de senaste åren, precis som många andra verksamheter. En stor del av tandvårdsyrket har digitaliserats och fått nya behandlingstekniker. Att enkelt ta röntgenbilder digitalt istället för att hålla på med framkallningsvätska, är en del som förbättrats inom tandvården.

23 Sep 2021