Fråga tandläkaren

Hitta tid för en tandläkare i Täby

Har du lyckats här i livet och hittat en bra tandläkare i Täby? Det är en trygghet att veta att man har tillgång till bra tandvård till rimlig kostnad.

Det händer absolut inte varje dag. Det betyder inte att det aldrig kommer att hända. Men en dag kan man stå där och konstatera att ja, jag har faktiskt slagit ut en tand. Till och med en framtand. Och det gör ont, och det blöder, och det ser inte roligt ut heller. Ett kast med cykeln eller en snubbling på mattfransen kan vara nog.

Har man aldrig tidigare varit med om något liknande kan man känna sig rätt handfallen när det händer. Man förstår ju att så här kan man inte ha det. Vad gör man? Rätt tänkt, man ringer till sin tandläkare. Nu är det dags för en akuttid och inget annat duger. Har du tanden kvar? Bra, ta vara på den noga.

Din tandläkare kan göra smärre underverk

Alla tänder kan inte räddas men fler än man tror. Har du tur i oturen och tanden är helt lossad och inte försvunnen ska du ta noga vara på den. Ha den i munnen eller lägg den i lite mjölk. Sen bokar du en skyndsam dejt med din tandläkare. Ibland kan man lyckas med att få tanden att växa fast igen. Om inte behöver du ändå hjälp.

Det finns en stor trygghet i att ha en fast kontakt med tandläkaren. Man vet vad man kommer att träffa på och att det finns kompetens och en vänlig och skicklig hand på kliniken. Ta hand om dig själv och dina tänder.

18 Apr 2023