Fråga tandläkaren

Vad skiljer Solna Dental från konkurrenterna?

Var hittar man Norrorts bästa tandläkare? Svarte på den frågan är för många ganska given och där man säger Solna Dental? Fler och fler har nämligen börjat hitta till någon av de båda mottagningarna som drivs i Solna Dentals regi och där man antingen besöker den som är belägen i Arenastaden eller den som ligger i Huvudsta.

Det gemensamma med dessa besökare är att de sällan går därifrån missnöjda. Tvärtom - man är nöjda med allt från service, priser, bemötande, lokaler och med den personliga kontakten man fått med tandläkaren eller tandhygienisten. Det här har gett ringar på vattnet och man kan idag se Solna Dental som det självklara valet för personer över hela Stockholm.

Frågan är snarare om det inte är läge att öppna ännu en filial och därigenom ytterligare möta efterfrågan som finns. Något som många konkurrenter har uppenbara problem med att göra. Vad är det då som gör denna mottagning så pass speciell och vad skiljer deras verksamhet från andra tandläkarmottagningar?

Vi skulle säga att det inte handlar om en specifik sak, utan en längre kedja av genomtänkta beslut fattade av ägaren Dani Toutoundji - beslut som alltid utgått från kundernas behov snarare än från egen vinning. Det är saker som märks då man som patient besöker de mottagningar i Stockholm som han driver.

Fördelar med Solna Dental

Enklast blir det kanske om vi radar upp några av de fördelar som finns med Solna Dental och vad kunderna brukar nämna som extra tilltalande.

  • Priserna. I en tid så många anser att tandläkare tar ut rena överpriser så gör Solna Dental det exakt motsatta. Man sänker priserna till en humanare och mer rimlig nivå och skaffar sig därigenom fler kunder. Det här visar att tandläkare i Stockholm kan göra skillnad och det visar att den fria prissättningen inte alls behöver vara synonymt med kostsamma undersökningar och behandlingar.
  • Tillgängligheten. Solna Dental växer så att det knakar - steget från en mottagning till två är ett exempel på detta. Men, man växer inte ur kostymen utan man skyndar långsamt så tillvida att man utökar sin personalstyrka i lagom takt. Det gör skillnad. Man anställer specialister inom respektive gebit och kan därigenom också möta kundernas behov på ett bättre sätt; något som leder till minskade köer och en möjlighet till snabb vård.
  • Akut tandläkare. Alla tandproblem kommer inte som en frukt av misskötsel och dåligt underhåll. Nej, även olyckan är en faktor att räkna med. Vid en olycka är vikten av snabb vård extremt stor och Solna Dental har löst detta genom att ha en akut tandläkare tillgänglig - alltid redo att ta emot besökare med kort varsel. Slår du ut en tand så garanteras du vård redan samma dag på någon av de avsatta tiderna.
  • Samarbete mellan mottagningarna. Man må ha två mottagningar - med de fungerar som en enhet där man kan hjälpa varandra och avlasta vid behov. Det är en klar fördel för patienterna som sällan behöver se att en tid ställs in som en följd av exempelvis sjukdom.
  • Lokalerna. Hur upplever du ett tandläkarbesök? Många känner ett stort obehag och till stor del så handlar det om att man känner sig ovälkommen. Det gör man inte hos Solna Dental. Lokalerna är luftiga, de har snygg inredning och personalen möter upp med ett leende över läpparna. Det är en så pass enkel sak som verkligen kan göra skillnad i slutändan.
  • Mångsidigheten. Man erbjuder - och klarar av - alla typer av behandlingar där allt från estetisk tandvård till mer avancerad kirurgi inkluderas. Alltid till bästa möjliga priser och där man dessutom erbjuder förmånliga avbetalningsplaner till kunder som, för tillfället, kanske saknar de ekonomiska resurserna som krävs.
  • Alla är välkomna. Personalen kommer - liksom kunderna - från världens alla hörn och det gör att alla känner sig välkomna. Personalen kan möta kunderna på deras respektive språk och det är en detalj som ger ett inkluderande och som minskar på rädsla och oroskänslor.
19 Dec 2018