Fråga tandläkaren

Ta hand om dina tänder

Hur bra tar du hand om dina tänder? För att de ska må bra måste man sköta om dem och gärna se över dem åtminstone en gång per år eller mer. Ett besök hos tandhygienisten är bra för tändernas skull.

Tänderna är viktiga för oss, att gå och ha tandvärk kan förstöra ens hela dag. Dessutom kan tänderna ta väldigt mycket på ens självförtroende. Man går och gömmer sitt leende för att man inte vill visa sina tänder. Gå till en tandhygienist som kan hjälpa dig att hålla koll på tänderna. Man kan göra mycket själv hemma genom att borsta tänderna minst två gånger per dag, men även använda tandtråd och eventuellt munskölj. Genom att sköta detta och kolla över dina tänder med jämna mellanrum kommer du ha ett fint bländande leende.

Skillnaden mellant tandläkare och tandhygienist

Det är skillnad mellan en tandläkare och en tandhygienist, de har gått olika utbildningar och har kompetens för olika saker. Som tandläkare kan man vara både på tändernas utsida och insida. Som tandhygienist arbetar man utanpå tänderna. Båda kräver dock godkända studier och att man fått yrkeslegitimation som utfärdas av socialstyrelsen.

När du letar efter en klinik att gå till så har du ett stort urval att välja mellan. Du kan gå både privat och via Folktandvården. De har samma kompetens på de olika ställena. Har du tandläkarskräck kan det vara skönt att träffa den som ska vara i din mun innan. Tandläkare är kunniga inom det och vet hur de ska kunna hjälpa dig.

2 Dec 2020