Fråga tandläkaren

Hotta upp ditt leende med skalfasader

Missnöjd med ditt leende? Då ska du givetvis göra något åt saken. Det är viktigt att vilja och kunna le och du har allt att vinna på en sådan insats. En gratis första konsultation brukar ingå.

Oavsett varför du inte tycker om dina tänder så är det sorgligt om det hindrar dig från att le. Ett leende drar igång glädjehormoner i vår kropp som är viktiga för att vi ska må bra. Om du inte vill le på grund av rädsla för vad folk ska tycka om dina tänder bör du göra något åt saken.

Oavsett om dina tänder är skadade, gulnade eller fläckiga, går allt att ordna med exempelvis skalfasader. Kontakta en tandläkarmottagning i din närhet och be dem om en konsultation, den första brukar vara gratis. Då får du ett förslag på lösning samt ett pris att ta ställning till. Här brukar du även få veta hur stor rabatt du får via Försäkringskassan.

Vad är egentligen en skalfasad?

Om du inte vet vad en skalfasad är så kan man enkelt säga att det är som äggskal på tänderna. Alltså du får en porslinsyta monterad på framsidan av dina tänder, som gör att de får en vacker, slät och enhetlig yta. Färgen anpassas av de tekniker som tillverkar just dina skalfasader och dessa kommer anpassas helt efter dina tänder med hjälp av noggrann scanning. För att fästa skalen på dina framtänder behöver dina egna tänder slipas något på ytan, men det är inget som känns eller syns. Läs mer om skalfasader på denna sida: skalfasadergöteborg.se

16 Mar 2021