Fråga tandläkaren

En tandläkare man kan lita på

Har man någon gång haft tandläkarskräck så vet man hur det känns att långt innan besöket börjar gräma sig och få ont i magen. Fasar för dagen det är dags. Eller helt enkelt struntar i att gå.

Vilket inte är någon bra ide eftersom det kommer att bli värre längre fram. Men förnuftet tar ibland ledigt och låter oro och rädsla ta över rodret. Det bästa att göra är att i det läget skaffa sig en tandläkare som är inkännande och vet hur man tar hand om tandläkarskräck. Någon som ser det som en av sina absolut viktigaste uppgifter. Nämligen att få alla patienter att känna sig trygga och väl omhändertagna under sina besök oavsett om det är för en vanlig rutinundersökning eller något annat. I förlängningen blir det billigare för patienten som inte behöver gå lika ofta då man inte väntar med besöket. Samtidigt som det frigör mera tider för dem som behöver en tandläkare så att de slipper stå på väntelista.

Dagens samhälle kräver alternativ

Arbetstiderna idag ser väldigt olika ut beroende på vart man jobbar. Därför väljer en del tandkliniker idag att satsa på att vara tillgängliga när patienten kan komma. Det innebär att man kan hitta tider både på kvällar och helger så att man slipper ta ledigt. Klinikerna burkar även ha bra kapacitet att kunna ta hand om akuta ärenden som exempelvis om någon slår ut en tand eller ibland värre skador. Skador som man vill ha hjälp med så snart som möjligt. Det är ännu en anledning till att “vanliga” tandläkarbesök som tandvärk o.s.v. ska göras på bokad tid så att de akuta ärendena kan tas om hand inom rimlig tid.

Finns det verkligen tandvårdskliniker som har allt?

Inte allt kanske, men väldigt mycket. De flesta jobbar i grunden med löpande tandvård för att bland annat undvika hål och hålla munnen i gott skick. Men flera kliniker har idag utökat med fler tjänster för att man ska kunna få hjälp på plats och inte behöva uppsöka en specialklinik. Det kan exempelvis handla om tandimplantat om man har tandlossning. Man kanske vill rätta till sina tänder eller ta bort en glugg genom invisalign. Invisalign är en modern tandställning som inte syns. Varför inte göra en tandblekning och få ett bländande vitt leende? Allt på samma klinik. Så gå in och googla på exempelvis “tandvård i Malmö” och hitta kliniken som har allt det man önskar.

24 Aug 2020