Fråga tandläkaren

En snygg tandrad utan räls

Har du sneda tänder? Skaffa tandställning och rätta till det oavsett ålder. Idag finns det snygga lösningar som är diskreta. Man behöver inte längre använda räls för att fixa tänderna.

Själv är man sin bästa kritiker på gott och ont. Titta dig själv i spegeln och le - le riktigt stort! Visa alla tänderna i ett glatt leende mot dig själv. Visst känns det redan lite bättre inombords? Faktum är att ett leende lurar hjärnan att man mår bättre. Dessutom används det inte lika mycket ansiktsmuskler för ett leende som när man går runt och surar.

Var det något mer du noterade när du log? En sned tand, eller kanske flera sneda tänder i tandraden? Det är väldigt vanligt att många har en eller flera sneda tänder i munnen. Det som vissa tolkar som charmigt, kan andra tolka som väldigt jobbigt.

Moderna och diskreta tandställningar

När man var mindre var det många som fick räls när de skulle ha tandställning. Självklart finns det räls än idag, men det finns också alternativ. Ett av alternativen är en diskret tandställning som heter Invisalign. Det är en genomskinlig skena som man sätter på tänderna.

Minsta behandlingstid med denna skena är 7 veckor. Beroende på vilken typ av korrigering som skall göras kan tiden bli längre.

Behandlingen är skonsam mot tänderna. Det kan ömma lite när tänderna flyttar på sig, men det är inget farligt. Man ska ta ur skenorna när man äter, borstar tänderna och använder tandtråd - men i övrigt använder man dem dygnet runt. Mer om Invisalign hittar du här: invisaligngöteborg.se 

23 Mar 2021