Fråga tandläkaren

Du kan få Botoxbehandling av din tandläkare

För den som vill ha hjälp att släta ut sin hud och bli av med rynkor med hjälp av Botox kan det ibland kännas lite olustigt att välja klinik. Eftersom Botox är ett nervgift vill man ju inte hamna på en oseriös klinik där personalen inte har tillräckligt med utbildning eller är varse om riskerna med en felbehandling. En behandling med Botox ska känns säker och vara värd den höga kostnaden.

Därför finns bland annat Estetiska Injektionsrådet, EI - en organisation som certifierar utbildad medicinsk personal för behandling med Botox och fillers. Många skönhetskliniker i Stockholm är anslutna till EI och du bör alltid vända dig till en certifierad klinik när du vill ha en Botoxbehandling.

Många tandläkare i Stockholm erbjuder behandling med Botox

Ett annat säkert sätt att få behandling med Botox är att vända sig till en tandläkare. På senare år har allt fler tandläkare i Stockholm börjat erbjuda behandling med Botox. Främst gäller det kosmetiska behandlingar, men många erbjuder även medicinska behandlingar mot till exempel tandgnissling, där Botox visat sig kunnat hjälpa i ett flertal fall.

Att gå till en tandläkare innebär att du får behandling av en medicinskt utbildad person med stora kunskaper kring käkarnas och ansiktets anatomi. Tandläkare har förskrivningsrätt och kan erbjuda bättre priser på Botox än vad en vanlig skönhetssalong i Stockholm tar. Chansen är också stor att din vanliga tandläkare erbjuder behandling med Botox i Stockholm, vilket gör att du får behandlingen av en person du redan känner dig trygg med.

botoxinjektion i pannan

Hur fungerar det?

Botox är ett muskelavslappnande medel, När de injiceras innanför huden hjälper det musklerna i det berörda området att slappna av genom att bedöva nervändarna. När muskler slappnar av slätas huden ut och rynkorna försvinner, och med dem dessutom eventuell spänningshuvudvärk.

Av samma anledning är Botox effektivt mot tandgnissling, som ju beror på att underkäken pressar upp mot överkäken sig. Ett par injektioner på vardera sidan om käken gör att den slappnar av och tänderna får avlastning. Detta är i längden mycket välgörande för tänderna.

Inte alla tandläkare erbjuder behandling med Botox

Det är framför allt privata tandläkare som erbjuder behandling med Botox vid sidan av den vanliga tandvården. På Folktandvården erbjuds inte skönhetsbehandling mot Botox, och vid behandling mot tandgnissling brukar man hellre rekommendera bettskena. Det är dock inte omöjligt att man hos Folktandvården börjar använda muskelavslappnande medel med Botox i framtiden. Hör dig för med din tandläkare!

I Stockholm erbjuder under tiden många privattandläkare behandling mot Botox, både i estetiskt och medicinskt syfte. Oavsett i vilken stadsdel du bor kommer du lätt att hitta en bra tandläkare som erbjuder botoxbehandling nära ditt hem. Går du regelbundet till en privattandläkare i Stockholm är chansen stor att de där erbjuder behandling med Botox, så hör dig för där först.

 

27 okt 2018