Fråga tandläkaren

Är tandläkare idag mer allround?

Den gamla tiden så en tandläkare enbart var en tandläkare är definitivt förbi. På ett bra sätt. Detta har kommit som en följd av att dels fler och fler väljer att öppna i privat regi och dels som en följd av att synen på skönhet kommit att ändras. Det senare - om vi går tillbaka några år tillbaka i tiden - har verkligen kommit att innebära en gigantisk förändring.

Om vi ponerar att du för några år sedan tyckte att dina tänder var för gula och att du i och med detta hade problem med att le så kunde du inte boka en tid hos en tandläkare för en tandblekning. Detta då en tandblekning - och andra mer estetiska behandlingar - var lågt prioriterade och att du i och med detta placerades väldigt långt ner i kön (och fick betala dyrt för behandlingen i fråga också).

Tandläkare idag erbjuder fler tjänster

Nu? En tandläkare gör det vanliga jobbet som omfattas av sin utbildning: undersöker, lagar hål, rotfyller, sätter in tandproteser, opererar in tandimplantat och så vidare - men han utför även rent estetiska ingrepp som inte ens behöver ha med tänderna att göra. Särskilt populärt och ett väl fungerande exempel på en sådan behandling handlar om fillers. Fillers innebär en injektion med ett medel där hyaluronsyra är en den verksamma ingrediensen. Den slätar ut huden och gör den fylligare.

För exempelvis en person som har komplex över rynkor i pannan så är fillers en perfekt lösning som gör pannan slät. Detsamma gäller om en person anser sig ha för lite volym i sina läppar - en injektion med fillers gör dessa större och mer fylliga.

Fillers och botox - som också är en populär behandling inom samma sfär - är något som väldigt många tandläkare i Stockholm idag erbjuder och detta för att fylla den stora efterfrågan som finns. Vi ska tillägga att båda dessa behandlingar är att anse som i stort sett riskfria, att de inte medför någon konvalescenstid samt att de håller en effekt i närmare ett år.

Välj fillers hos en tandläkare

Varför ska man då välja en tandläkare för fillers - löper man inte större risk att få ett sämre resultat? De är faktiskt snarare tvärtom. Skillnaden mellan en tandläkare och en “vanlig” salong är attd en förra har vana av att hantera nålar och erbjuder en rakt igenom steril miljö.

Naturligtvis så har en sådan även utbildat sig och får genomföra dessa behandlingar. Gällande det senare så finns det definitivt mer att önska hos andra som erbjuder behandlingen. Därför rekommenderas en tandläkare om man - utöver hjälp med sina tänder - även vill bli lite vackrare.

23 Apr 2018